WK kwalificaties in Hasselt

21/02/2021
Morgenmiddag nemen enkele shorttrackers van ons Belgisch nationaal team in Hasselt het tegen elkaar op in een zogenaamde time trial over zes ronden. De inzet is een individuele startplaats op het Wereldkampioenschap Shorttrack dat van 5 tot 7 maart in Dordrecht zal plaatsvinden. Zowel bij de dames als bij de heren zijn er twee individuele startplaatsen beschikbaar.
 
In de individuele tijdrit over zes ronden krijgt degene die de winnende tijd neerzet een startplaats toegewezen. De overige startplaatsen worden daarna ingevuld volgens de beslissing van het selectiecomité. De dames bijten maandag de spits af. Alexandra Danneel (25, BSC) en Tineke den Dulk (23, IRTA) zullen het tegen elkaar opnemen. Oorspronkelijk stond ook Hanne Desmet (24, IRTA) gepland om de time trial te schaatsen, maar zij reed zaterdag nog haar kwalificatietijd in Heerenveen in een zogenaamde time attack waardoor ze, net als haar broer Stijn (22, IRTA), al zeker mag zijn van een startbewijs en geen time trial moet schaatsen.
 
 
Bij de heren moeten Rino Vanhooren (24, BSC) en Gert-Jan Goeminne (25, IRTA) dus strijden om de resterende startplek. Ook Adriaan Dewagtere (19, STKG) heeft zijn tijdslimiet om te mogen deelnemen aan de trials en mag in principe ook een gooi doen naar die felbegeerde startplaats. Maar na zijn val in december moet hij echter naar eigen zeggen “nog wat aan de conditie werken”. Adriaan maakte een tweetal weken geleden zijn terugkeer op het ijs na enkele maanden intensieve revalidatie met kinesist Niels Minten van Groepspraktijk Movenda. Ook Ward Pétré (24, YDS) zette een paar dagen geleden weer voorzichtige stappen op het ijs – al was het op hockeyschaatsen – en hoopt tegen mei opnieuw te kunnen aansluiten bij het programma.
 
De resultaten van de trials worden via onze sociale mediakanalen gepubliceerd en zullen later hier toegevoegd worden.
 
Resultaten time trial:

Alexandra Danneel: 62,00 (62,22 eerste poging)
Tineke den Dulk: 61,07
 
Adriaan Dewagtere: 58,56
Rino Vanhooren: 56,86
Gert-Jan Goeminne: 56,96 (57,25 eerste poging)
 
Selectie WK 2021:
  • Hanne Desmet
  • Tineke den Dulk
  • Stijn Desmet
  • Rino Vanhooren
 
AD
 
Foto: Rino Vanhooren