Warre en AleyƔndro naar EYOF in Vuokatti

04/03/2022

Op zaterdag 26 februari – de dag voor het Vlaams kampioenschap en tevens ook het vertrek van de juniorenploeg naar Polen – vond in Hasselt een beslissende time trial plaats.

Het ging om de twee beschikbare startplaatsen voor het European Youth Olympic Festival in het Finse Vuokatti dat van 20 tot 25 maart plaatsvindt. Deze competitie zou normaal in 2021 georganiseerd worden, maar werd om gekende redenen een jaar uitgesteld. Voor deze wedstrijd moesten Warre Noiron, Aleyándro Rivero-Maerschalck en Fré Van Damme het tegen elkaar opnemen in een time trial over vijf ronden. Warre – die ook geselecteerd is voor het WK Junioren in Gdansk – zette de snelste tijd neer. Aleyándro haalde het vervolgens van Fré en verzekerde zich zo van de tweede startplaats in Finland. We wensen het duo veel succes!

De EYOF is het grootste multi-sportevenement in Europa voor jonge atleten tussen 14 en 18 jaar en wordt om de twee jaar georganiseerd. Net zoals de Olympische Spelen is er een zomer- en wintereditie die elkaar afwisselen en dragen de organisatoren en atleten de olympische waarden zoals fair play, vriendschap en tolerantie hoog in het vaandel.

Foto: Martin Dimitrievski

AD