Voorbereidingen Olympisch seizoen

20/05/2021
Nu de overheid beslist heeft dat bepaalde evenementen mogen doorgaan, begint de aankomende zomer voor velen stilaan vorm te krijgen. Dat geldt ook voor de sporters van onze nationale selectie, voor wie er nu enkele trainingskampen op het programma staan.
 
Onze atleten zijn natuurlijk al langer bezig met hun voorbereidingen voor het Olympisch seizoen. Nadat de ijstrainingen afgerond werden, kropen onze schaatsers al snel weer op de fiets. Daarnaast krijgen de langebaanschaatsers ook meer zicht op de skeelerkalender, of wat daarvan overblijft. De marathonliefhebbers kunnen zich alvast uitleven op de eerste internationale wedstrijd op 23 mei, want in het Italiaanse L’Aquila vindt de eerste World Inline Cup plaats, waar onder meer Jason Suttels en Bart Swings zich zullen meten met toppers uit verschillende uithoeken van de wereld.
 
Het shorttrackteam zal zich komende week opsplitsen in twee groepen. De seniorenploeg werd door het BOIC uitgenodigd om een trainingskamp in het Portugese Rio Maior af te werken samen met andere wintersporters die kans maken op deelname aan de Olympische Spelen in Peking. De junioren gaan op staycation en trekken onder leiding van coach Steven naar de wilde bossen van de Ardennen om er een tent te leren opzetten, te vissen en marshmellows te roosteren boven het kampvuur.
 
Hoe gaan jullie de zomer inzetten?
 
AD