Vier shorttrackers naar Jeugd Olympisch Festival

26/01/2019

Team Belgium stuurt vier shorttrackers naar het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) dat van 10 tot 15 februari 2019 plaatsvindt in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina.
Lieselot Noiron, Nienke Schepers, Leander Schepers en Warre Van Damme zijn de geselecteerden. Zij zullen uitkomen op de 500 meter, 1000 meter, 1500 meter en 3000 meter Gemengde Aflossing ("Mixed Relay").
Chef de mission van Team Belgium in Sarajevo is Rudy Lahor. Hij legt uit: "Het EJOF is een soort evaluatiecompetitie. Het is belangrijk dat we de prestaties van de atleten kunnen vergelijken met die van de Europese top binnen hun sport en binnen hun leeftijdscategorie. Ook belangrijk in dit soort competities voor jonge topsporters is de internationale wedstrijdervaring die de atleet opdoet."
De atleten maken tijdens de EJOF kennis met alle tradities van de Olympische Spelen, zoals het aansteken van de olympische vlam en het binnendragen van de vlaggen van alle deelnemende landen.
Het aantal sporten tijdens de EJOF is beperkt. Zo staat langebaanschaatsen bijvoorbeeld niet op het programma. België stuurt in totaal 16 atleten naar Sarajevo. Naast het shorttrack zijn er ook landgenoten actief in het alpineskiën, biatlon, langlaufen en snowboarden.