Trainingskamp op het snelste ijs ter wereld

03/09/2019
Vandaag vertrekt een selecte groep langebaanschaatsers voor drie weken naar Salt Lake City (VS) om zich voor te bereiden op het komende schaatsseizoen. De Utah Olympic Oval in Kearns beweert het snelste ijs op deze wereldbol te hebben en vormt daardoor de ideale trainingssite voor onze Belgische schaatsers.
 
LBSG-leden Stien Vanhoutte (23), Sandrine Tas (23) en Anke Vos (27) vormen een team voor het onderdeel ploegenachtervolging. Zij wisten zich eind vorig seizoen te kwalificeren voor hun allereerste deelname aan wereldbekerwedstrijden dit seizoen. Samen met Tim Sibiet (27) en Jason Suttels (18) maken zij ook deel uit van het ‘Road to Ice’-project, dat begeleid wordt door Ferre Spruyt. Net als hijzelf en Bart Swings (28) proberen zij de overschakeling van het skeeleren naar het langebaanschaatsen te maken.
 
Het vertrek valt vlak na het Europees Kampioenschap skeeleren in Pamplona (Spanje), waar de Belgische dames bij de senioren en Jason Suttels bij de junioren een groot aantal medailles behaalden. De senior heren Tim Sibiet en Bart Swings vertrokken een dag eerder. Zij lieten het EK dit jaar aan zich voorbijgaan om zich optimaal voor te bereiden op het komend seizoen.
 
Anke Vos, Sandrine Tas, Tim Sibiet en Stien Vanhoutte