Trainingen in coronatijden

20/04/2020
De ijsbanen sloten ondertussen al ruim een maand geleden hun deuren en vele Belgische schaatsers stonden er voortaan alleen voor. Het is niet gemakkelijk om in tijden van de coronapandemie de weggevallen (schaats)trainingen te vervangen, maar moeilijk gaat ook.
 
Veel sportclubs kwamen op de proppen met nieuwe initiatieven die we alleen maar kunnen toejuichen. Zo komen onder meer de shorttrackclubs van Brugge en Gent meerdere keren per week samen via Skype om hun core- of downtimetraining af te werken, op afstand. Ook de nationale shorttrackploeg volgde dit virtueel initiatief. Daarnaast gaf Bart Swings ook enkele typische schaatsoefeningen mee aan de lezers van Knack – Sportmagazine in een videoboodschap, zodat ook de kijkers thuis hun beenspieren kunnen trainen.
 
Natuurlijk kunnen de meeste schaatsers ook nog beroep doen op hun stalen (of carbon) ros. Anderen grijpen dan weer naar hun skeelers of een schaatsplank. En nog anderen zien het als een kans om hun creatieve kant naar boven te halen en een eigen mini-krachtzaal te bouwen in openlucht. Zo moesten Stijn en Hanne Desmet hun krachttrainingen niet laten vallen en konden ze verder met enkele autowielen. Ondertussen hielp Sport Vlaanderen hen uit de nood en hebben ze hen voorzien van degelijk materiaal om deze periode door te komen.
 Met dank aan Sport Vlaanderen kan Hanne Desmet thuis aan krachttraining doen.
 
Heb je zelf nog een leuk of creatief trainingsidee? Post het op Instagram of Facebook en tag de KBSF! Sport vooral verder, blijf gezond en op 1,5m van elkaar.