Tiende editie van zomerkamp in Oberstdorf

19/08/2021
 
Dit jaar kon de seizoensopener in het Duitse Oberstdorf eindelijk weer gewoon doorgaan van 31 juli tot 7 augustus. Na een week vol schaatstrainingen in verschillende niveaugroepen en andere (competitieve) activiteiten mochten de deelnemers van het tiende internationaal zomerkamp de week afsluiten met een shorttrackwedstrijd over twee dagen. In totaal waren er 16 Belgische atleten aanwezig uit verschillende Vlaamse shorttrackclubs, en allen bewezen ze dat ze doorheen de verschillende lockdowns afgelopen jaar niet stilgezeten hebben. Star Classlimieten werden behaald en persoonlijke records werden aan diggelen gereden.
 
Naast de schaatstrainingen stond op maandag de befaamde mountain run op het programma. Uit bekentenissen uit kamp STKG bleek dat vooral het volgen van de juiste route lastiger was dan het lopen zelf, wat natuurlijk voor leuke verhalen achteraf zorgt. Desondanks hebben de lopers het er uitstekend vanaf gebracht, met o.a. plaatsen op het hoogste schavotje voor Amelie (STKG, junioren A), Sarah (STKG, senioren), Zander (YDS, junioren E) en Robbe (STKG, senioren).
 
Op woensdag werd de jaarlijkse biathlonwedstrijd afgewerkt, waarbij de atleten eerst een parcours moeten steppen, om daarna meteen te schieten. De aanhoudende regen hield onze Belgische atleten niet tegen om mooie prestaties neer te zetten. Winst was voor Amelie, Jesse-Jan (YDS, junioren E) en Robbe. Donderdag was er dan ruimte voor ontspanning voor de wedstrijden op vrijdag en zaterdag begonnen. Per trainingsgroep gingen de schaatsers naar de skischans om er met band naar beneden te glijden.
 
De wedstrijd over twee dagen is de ultieme afsluiter van een vol zomerkamp en voor velen was het al erg lang geleden dat zij nog eens een competitie schaatsten. Ook voor de ouders en scheidsrechters was het opnieuw even wennen. Maar ondanks het gebrek aan ijsuren en wedstrijden het afgelopen seizoen, lieten onze schaatsers zich van hun beste kant zien met veel nieuwe besttijden op de 1000m en de 500m voor o.a. Tijmen (ERL, junioren C), die maar liefst acht seconden beter deed dan zijn vorig record op de 500m. Ook heel wat schaatsers behaalden hun limiettijd voor deelname aan de Star Classwedstrijden. Aangezien iedereen het uitstekend heeft gedaan, wordt het wat veel om op te sommen. Daarom kan je in de onderstaande tabellen (of via de website en shorttrackonline) de resultaten per discipline terugvinden. Wij zijn alvast trots op onze deelnemers!
 
Het zomerkamp voor volgend jaar staat alvast gepland van 30 juli tot en met 6 augustus 2022. Tot dan?
 
Resultaten per discipline:
 

Dames

Mountain run

Biatlon

Shorttrack

Eindklassement

C - Lotta Van Herck (IRTA)

2

4

5

3

C - Mirthe Michielsen (YDS)

5

8

4

5

A - Amelie Coremans (STKG)

1

1

4

1

SEN - Caroline Vandenbulcke (STKG)

2

2

3

2

SEN - Sarah Vandenbulcke (STKG)

1

4

5

4

 

Heren

Mountain run

Biatlon

Shorttrack

Eindklassement

E - Zander Liekens (YDS)

1

5

1

1

E - Jesse-Jan Rayen (YDS)

5

1

2

2

C - Larsen Casubolo (STKG)

7

7

4

5

C - Lowie Dekens (YDS)

6

5

8

6

C - Tijmen Van Laethem (ERL)

8

6

12

7

B - Fré Van Damme (STKG)

4

5

7

1

B - Aleyándro Rivero Maerschalck (STKG)

8

6

6

9

SEN - Robbe Volckaert (STKG)

1

1

1

1

SEN - Willem Dewagtere (STKG)

3

3

4

2

SEN - Alexander Van Buren (STKG)

4

2

5

3

SEN - Alexander De Paepe (STKG)

2

4

6

4

 
 
AD