Swings wint marathon in Amsterdam

20/10/2019
Zaterdag ging het nieuwe marathonseizoen van start met de KPN Marathon Cup 1 op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam (Nederland). Het was de eerste marathonwedstrijd in een reeks van veertien wedstrijden verspreid over heel Nederland, waar al meteen twee Belgen aan de start stonden.
 
Zowel Sandrine Tas (24) als Bart Swings (28) komen uit voor team Royal A-Ware waar onder andere Olympiërs Jorrit Bergsma en Irene Schouten deel van uitmaken. Voor Sandrine was het de allereerste marathon op het ijs. Omwille van enkele technische problemen staat zij niet in de uitslag, maar ze finishte de wedstrijd over 80 ronden netjes middenin het peloton (ze behaalde ongeveer een 20ste plaats). Winst was voor Marijke Groenewoud, gevolgd door Beau Wagemaker en Loes Adegeest.
 
Bart begon het marathonseizoen alvast met een eerste overwinning. Net voor het einde van de wedstrijd over 125 ronden werd hij gelanceerd door ploeggenoot Bergsma en liet hij de rest van het peloton achter. Op het podium werd Bart geflankeerd door Bart Hoolwerf en de Italiaan Daniel Niero.