Succesvolle Road to Ice in Heerenveen

10/08/2021
 
Van maandag 2 tot zondag 8 augustus werd in Thialf, Heerenveen, een Road to Ice-week georganiseerd voor skeelertalenten die graag de overstap naar het langebaanschaatsen willen maken.
 
22 schaatsers stonden maandag paraat voor de kick-off, waarbij ze meer uitleg kregen over het weekprogramma en eventueel schaatsen konden afhalen – voor wie dat nog niet had. Van Bioracer kregen ze ook elk een schaatspak en een Road to Ice-hoodie. De week werd gevuld met zeven ijstrainingen die door de coaches van Thialf Academy werden verzorgd. Op het ijs trainden de nieuwe schaatsers samen met de al meer ervaren schaatsers, waardoor ze veel van elkaar konden leren en er een leuke sfeer heerste. Verder werden er nog twee infosessies over schaatstechniek en materiaal gehouden, en was er een testnamiddag in samenwerking met Innovatielab Thialf. Daar legden de atleten een balans-, sprong-, en wingatetest af. Deze resultaten werden gebruikt om hun talentprofiel – dat voor iedere deelnemer werd opgemaakt – aan te vullen, samen met hun vorderingen op schaatstechnisch vlak en hun ambities, sterktes en werkpunten.
 
De week werd afgesloten met Belgium Talent races, een wedstrijd waarbij iedereen de kans kreeg om een 500m en een 1000m te schaatsen. Enkele schaatsers met wat meer ervaring konden hun 1000m inruilen voor een 1500m. Sommige ouders van deelnemende schaatsers vonden zelfs hun weg tot in Heerenveen om hun kroost aan te moedigen. De wedstrijdresultaten logen er niet om en voor velen smaakte deze ervaring op het ijs naar meer. Hopelijk hebben we er binnenkort een hele lading nieuwe langebaanschaatsers bij!
 
AD