Start KNSB Cup met nieuwe veiligheidsnormen

17/09/2021
Binnenkort starten de KNSB Cups terug. Dit is een reeks van een zestal korte wedstrijddagen verspreid over het volledige seizoen in Nederland. Deelnemers worden ingedeeld volgens hun niveau in plaats van op leeftijdscategorie. Morgen vindt de openingswedstrijd plaats in Thialf in Heerenveen. Op het programma staan aflossingswedstrijden en de 1000m. Tussen het Nederlands geweld staan ook enkele Belgische deelnemers op de lijst: Hanne Desmet (IRTA), Enzo Proost (STKG), Warre Van Damme (STKG), Warre Noiron (IRTA) en Fré Van Damme (STKG).
 
Nieuwe veiligheidsnormen
 
De nieuwe ISU-veiligheidsnormen worden op deze wedstrijden al meteen toegepast. Voor alle wedstrijden die in Nederland plaatsvinden (KNSB Cups en Star Classwedstrijden), moeten de schaatsers (junioren A, B, C en senioren) verplicht een volledig snijvast (onder)pak dragen van level 3 van de internationale norm EN388.
 
Verder dragen de schaatsers verplicht een gecertificeerde helm, snijvaste handschoenen, snijvaste nek-, knie- en enkelbescherming, harde scheenbescherming en een (sport)bril of vizier om de ogen te beschermen. De volledige KNSB en ISU communicatie over persoonlijke veiligheid kan je hier terugvinden.
 
 
Foto: Alexandra Danneel
 
AD