Simon Kuipers begeleidt team pursuit naar de top

17/06/2020
Simon Kuipers, de 37-jarige Nederlander en tevens hoofdcoach van de Thialf Academy in Heerenveen, zal vanaf komende winter de Belgische dames van de team pursuit verder begeleiden op hun weg naar de Olympische Winterspelen 2022 in Peking. Dat maakte hij vandaag bekend via schaatsen.nl.
 
Hij neemt die rol over van Ferre Spruyt, die vorig seizoen Stien Vanhoutte (24, LBSG), Sandrine Tas (24, LBSG) en Anke Vos (28) trainde voor een selectie voor het EK Afstanden in Heerenveen en waar ze uiteindelijk als vijfde eindigden op de ploegenachtervolging. Inmiddels heeft Anke haar schaatsen aan de haak gehangen, maar staat de jongere zus van Stien, Fran Vanhoutte (17, LBSG), klaar om haar plaats in te nemen. Zij bewees met een achtste plaats op de YOG al dat ze potentieel heeft op het ijs.  De drie Zwaantjes (inlineskaters van Zandvoorde, red.) stonden ondertussen al twee keer op het ijs in Mechelen om hun techniek bij te schaven en het ijsgevoel op te zoeken.
 
De dames leerden hun coach kennen via het Road to Ice-project, dat in 2018 door de KBSF en in samenwerking met het BOIC en Thialf Academy werd georganiseerd. Daarnaast hebben ze het afgelopen seizoen ook al samen enkele ervaringen opgedaan. Zo begeleidde Simon Stien tijdens haar debuut op het WK Sprint in Hamar. Simon gelooft in de mogelijkheden van onze Belgische vrouwen, aangezien zij alle drie internationaal erg succesvol zijn in het skeeleren. Mede dankzij het ISU Development programma kon de KBSF de dames onderbrengen in Thialf Academy en kunnen de dames dit seizoen samen met coach Simon verderzetten. Ze willen vooral zichzelf verbeteren en zijn bereid om daar hard voor te werken. We zijn dan ook Simon dankbaar dat hij deze uitdaging wil aangaan en hopelijk zien we onze Belgische dames over twee jaar schitteren in Peking, of zelfs in Milaan-Cortina in 2026.
 
AD