Road to Ice uitgesteld

21/10/2020
In navolging van het succesvolle Road to Ice-project in 2018, wordt dit jaar opnieuw een Road to Ice-project georganiseerd in Heerenveen. In samenwerking met Thialf Academy, de VLSU en het ISU Development Program wil de KBSF met dit project beloftevolle Belgische skeeleraars naar de schaatssport trekken en hen de kans bieden om hun talent op wieltjes verder te ontplooien op het ijs. Het uiteindelijke doel van dit project is om meer doorstroming te creëren naar het KBSF Development team dat onder leiding van Sven Niemans mikt op een deelname aan grote internationale wedstrijden.
 
Omwille van de verstrengde coronamaatregelen in België en Nederland wordt de tweede editie van dit project, die in de herfstvakantie van 2 tot 6 november zou plaatsvinden, uitgesteld. Enerzijds is de gezondheid van alle betrokkenen een prioriteit, anderzijds kan er ook niet op een goede en leuke manier geschaatst worden als alle maatregelen in acht worden genomen. Daarom kijkt de organisatie naar de kerstvakantie om het project te laten doorgaan.
 
Na een week ondergedompeld te worden in de wereld van het langebaanschaatsen, was ook een opvolgingsprogramma voorzien om na die trainingsstage wekelijks verder te schaatsen op de 200m-ijsbanen in Gent, Wilrijk of Lommel. Ook 400m-banen in Nederland zoals Breda stonden op de agenda, maar omwille van de gekende maatregelen kan dit niet langer doorgaan.
 
Dit follow-up-initiatief wordt nu eerder een voorbereidingsprogramma op de Road to Ice in de kerstvakantie. Op die manier zullen de geselecteerde schaatsers al enkele keren op het ijs gestaan hebben en een basistechniek onder de knie hebben vooraleer ze op het ijs in Heerenveen stappen. Zo zullen ze tijdens de trainingsstage zelf veel grotere stappen kunnen maken.
 
AD
 
Foto: Neeke Smit