Onmiddellijke sluiting indoor sportinfrastructuur

28/10/2020
Beste clubs
 
Langs deze weg willen we jullie op de hoogte brengen van het laatste nieuws met betrekking tot de verstrengingen door de Federale overheid. Het MB werd zojuist gepubliceerd en heeft nog enkele extra en nieuwe richtlijnen aan het licht gebracht die een verdere beperking inhouden van de sportbeoefening. Deze zaken zijn totaal onverwacht in het MB gekomen. Noch het kabinet, noch de klankbordgroep, hadden hierover iets opgevangen voorafgaand de publicatie.
 
We kunnen nog niet alles op een correcte manier interpreteren, maar de VSF heeft ons al volgende zaken meegeven die een impact hebben op jullie clubwerking. Voor erkende Vlaamse topsporters gelden uitzonderingen op deze regel. Het MB gaat om middernacht in voege en is dus vanaf morgen van toepassing.

 

 • Verplichte sluiting van alle indoor sportinfrastructuur – ook voor de U12!!
  • Enige uitzonderingen:
   • Activiteiten in het kader van onderwijs
   • Sportstages en -kampen voor U12 die door de lokale overheid zijn georganiseerd
   • Indoor paardeninfrastructuur maar enkel met het oog op het welzijn van het paard

 

Ondanks dat we als VLSU, KBSF en KBKF te allen tijde perspectief willen bieden aan onze schaatsers in het uitoefenen van hun sport, zijn we genoodzaakt om deze richtlijnen te volgen. Ook internationale verplaatsingen naar buitenlandse trainingslocaties worden ten sterkste afgeraden. De gezondheid van ons allen primeert. We roepen u dan ook op om alle maatregelen in acht te nemen. Alleen samen kunnen we deze strijd winnen.

 

Met sportieve groet

 

VLSU                                                       

Jurgen Schroyen

Voorzitter 

                                

KBKF

Peter Riskin

Voorzitter 

 

KBSF                                            

Corné Lepoeter

Voorzitter