Online ISU-lessenreeks 'Keep Training'

09/05/2020
 
Het ISU “Center of Excellence” (CoE) publiceerde vrijdag het “Keep Training” programma. Een online lessenreeks die iedereen gratis kan meevolgen via hun YouTubekanaal. De video’s zijn bedoeld voor shorttrack- en langebaanschaatsers en hun trainers om hen voor te bereiden, ook al moeten ze dat van thuis uit doen. De sessies worden gegeven door professionals en de thema’s variëren van trainingssessies voor kracht en drylandoefeningen tot Tai Chi en een theoretische webinar over doelen stellen.
 
De online lessenreeks bestaat uit vijf sessies die vanaf maandag 11 mei elke dag van 17u tot 18u plaatsvinden. Het is geschikt voor schaatsers van alle niveaus en de ISU nodigt iedereen uit om te kijken. Daarnaast is het ook een kans om trainers en atleten van het allerhoogste niveau aan het werk te zien.
 
Op maandag 11 mei opent de Nederlandse Wilma Boomstra (bondscoach van het Amerikaans nationaal shorttrack team) met een live sessie over drylandoefeningen. Dinsdag neemt Alayne Hing uit Calgary over. De specialist in sportpsychologie geeft in een live sessie meer uitleg over het nut van doelstellingen. Woensdag gaat het in Calgary opnieuw over kracht en droogoefeningen, maar wordt er meer nadruk gelegd over het gebruik van een schaatsplank. Remmelt Eldering, een Nederlandse coach die momenteel de Canadese Ivanie Blondin naar de top brengt, en Mark Wild tonen je onder meer ook hoe je zelf een goedkope schaatsplank kan maken. Donderdag is het de beurt aan onze eigen Manon Spruit. Samen met Simon Kuipers geeft ze meer uitleg over het gebruik van ladderoefeningen. Op vrijdag 15 mei wordt de lessenweek afgesloten met de sessie van Bai Xue en Ran Qianxin over flexibiliteitstraining en Tai Chi.
 
Dit programma kan mogelijks nog veranderen. Neem voor de laatste updates nog zeker een kijkje op hun website. Laat ons zeker weten wat je ervan vond! Klik alvast hier voor de sessie van maandag.