Olympische stage in Portugal

29/05/2021
In het Portugese Rio Maior vond van 22 tot 29 mei een trainingskamp plaats die door het BOIC werd georganiseerd. Verschillende atleten die kans maken op deelname aan de Olympische Winterspelen in Peking in 2022 werden door Team Belgium uitgenodigd. Deze atleten komen uit verschillende disciplines waaronder shorttrack (Alexandra Danneel, Tineke den Dulk, Hanne Desmet, Stijn Desmet, Gert-Jan Goeminne, Ward Pétré en Rino Vanhooren) en kunstschaatsen (Loena Hendrickx).
 
Het trainingskamp diende voornamelijk om kennis te maken met de mede-atleten uit de Belgische wintersport, zoals biathlon, skiën, snowboarden, skeleton en bobsleeën. Door samen te trainen konden de atleten, coaches en medische staf ervaringen uitwisselen en aan teambuilding doen. Verder was dit ook het startsignaal van het nieuwe, olympisch seizoen. Dus onze atleten konden er hun off-ice trainingen afwerken onder de Portugese zon. ’s Avonds werden er regelmatig updates en presentaties gegeven door het BOIC in verband met de COVID-situatie in China en de rest van de wereld, de verschillende olympische dorpen en de Chinese cultuur. Tot slot kwam ook o.a. Sporza nog beeldmateriaal verzamelen tijdens de trainingen en werden verschillende atleten geïnterviewd om de week af te sluiten. Onze shorttrackers blijven er een dag langer om daarna door te reizen naar Font Romeu in Frankrijk, om er hun schaatsstage van twee weken met de volledige groep af te werken.
 
Belga Image was tijdens de olympische stage ook ter plaatse en legde er mooie beelden vast. Via deze link kunnen jullie alvast meegenieten.
 
Foto: Laurie Dieffembacq