Movenda nieuwe partner van shorttrackers in Hasselt

14/10/2020
In Hasselt wordt steeds verder gebouwd aan de versterking van het shorttrackprogramma.  Naast de internationale samenwerking met Kroatië, zal het shorttrackteam vanaf dit seizoen ook samenwerken met Movenda, een groepspraktijk van kinesisten. Deze samenwerking kwam tot stand via de coach van het team, Steven Peeters, die al eerder met Movenda in aanraking kwam. Later kwam één van de shorttrackers van het team, Gert-Jan Goeminne, na zijn heupoperatie ook bij Movenda terecht. Het goed gevoel bij beide partijen achteraf, maakte van de praktijk in Hasselt een logische keuze.
 
Jeroen Straathof, topsportdirecteur van de VLSU, zette deze samenwerking mee op poten: “Onze topsporters binnen het shorttrackprogramma verdienen goede begeleiding. Niet alleen op het ijs, maar ook daarbuiten. Met de samenwerking met Movenda kan de omkadering verder bouwen aan de versterking van het programma. Werken met kinesisten heeft een meerwaarde bij het voorkomen van blessures en geeft de sporttechnische staf meer feedback over hoe de sporters ervoor staan. Zo kunnen ze het programma optimaal begeleiden. De topsporters binnen deze spectaculaire discipline van het snelschaatsen kunnen blessures oplopen door valpartijen of het zware trainingsprogramma. Met Movenda aan boord van het programma is de weg naar de experts korter en, in het geval van blessures, is de weg naar herstel sneller.”
 
Niels Minten, zaakvoerder en kinesitherapeut van Movenda, staat voornamelijk in voor de begeleiding van onze Belgische schaatsers. Hij kijkt uit naar de samenwerking met het shorttrackteam: “Door de goede revalidatie met Gert-Jan heb ik gemerkt hoe professioneel er gewerkt wordt, en dat trekt de praktijk en mij enorm hard aan om hiermee verder te gaan. Voor ons is het een nieuwe sporttak, dus we zijn enorm nieuwsgierig en leergierig om hierover meer te weten te komen.” Persoonlijke atletenbegeleiding is voor Movenda niet vreemd. Zij begeleiden onder andere ook basketclub Limburg United, tennisclub TC Tenkie, roeiteam UHasselt, motocrossteam Husqvarna en autoraceteam AF Corse Racing with Ferrari.
 
Movenda zal de shorttrackers begeleiden bij krachttrainingen en, in het geval van blessures, herstelbehandelingen. Eerst zal de praktijk zich bezighouden met de screening van iedere atleet. Zo kunnen ze kleine probleempjes tijdig opsporen en bijgevolg wegwerken aan de hand van een aangepast oefenprogramma. Dit gebeurt telkens in overleg met de coach, zodat de schaatsers niet overbelast worden. Daarnaast is Movenda ook het aanspreekpunt in het geval van een (minder) ernstige blessure bij één van de schaatsers. Door middel van goede communicatie met zowel trainer als atleet wil Movenda ervoor zorgen dat iedereen topprestaties kan afleveren. Als de samenwerking goed verloopt, kan dit eventueel verder uitgebreid worden naar diepere begeleiding in trainingen, zowel in groep als individueel.
 
Ondanks de onduidelijke situatie rondom de internationale wedstrijdkalender van de Internationale Schaats Unie (ISU), wordt er in Hasselt gewoon verder hard gewerkt aan Road to Beijing 2022, de stip aan de horizon. Mede dankzij Movenda wordt die weg naar de Olympische droom iets makkelijker gemaakt.
 
AD
 
Foto: Movenda