Mixed relay vierde op tweede wereldbeker

31/10/2021

In het weekend van 28 tot 31 oktober was de Nippon Gaishi Hall in Nagoya het strijdtoneel voor de tweede olympische kwalificatiewedstrijd. Het ijs lag er minder snel bij dan in China, maar de ritten waren minstens even spannend.

 
In Japan blijft vooral de prestatie van de mixed relay nazinderen. Zij plaatsten zich verrassend voor de halve finales nadat Korea in hun kwartfinale gediskwalificeerd werd. In de halve eindstrijd wist het viertal, bestaande uit Hanne Desmet, Tineke den Dulk, Stijn Desmet en Ward Pétré, voor Italië en Canada te blijven. Eenmaal in de A-finale ging Italië opnieuw al vroeg onderuit en moesten de Belgen zich enkel focussen op Rusland, Hongarije en China. In de laatste ronde leek Stijn de snelheid te hebben om Hongarije – en zelfs misschien China – in te halen bij het uitkomen van de laatste bocht, maar de combinatie van het kapotte ijs en een groot enthousiasmegehalte bleek fataal. Stijn gleed de boarding in, en het kwartet kwam dankzij een snelle aftikactie toch nog als vierde over de streep.
 
In de herenaflossing over vijf kilometer moesten Stijn, Ward, Gert-Jan Goeminne en Rino Vanhooren het opnemen tegen onder andere Canada en Nederland – opnieuw een loodzware kwartfinale waarin ze derde eindigden. De snelle tijd levert hen een negende plaats op; dit is ook de voorlopige tussenstand in de wereldbekerranglijst.
 
In onderstaande tabel kan je de individuele resultaten terugvinden. Vannacht Belgische tijd vertrekken onze shorttrackers terug naar huis. De volgende World Cups staan gepland van 18 tot 21 november in Debrecen, Hongarije, en van 25 tot 28 november in Dordrecht, Nederland.

 

Dames

1500m

500m

1000m

Hanne Desmet

21

25

25

Alexandra Danneel

49

39

41

Tineke den Dulk

38

37

43

Heren

 

 

 

Stijn Desmet

10

17

15

Gert-Jan Goeminne

81

46

41

Ward Pétré

61

-

-

Adriaan Dewagtere

-

68

-

Rino Vanhooren

-

-

24

Relay

2000m mixed

5000m men

 

 

4

9

 

 Foto: Rino Vanhooren

 AD