Manon Spruit nieuwe bondscoach langebaan

25/09/2021
Begin juli dit jaar kwam de vacature voor bondscoach van het langebaanschaatsen vrij bij de KBSF. Wij zochten iemand die zou instaan voor de sporttechnische organisatie en begeleiding van onze Belgische langebaanschaatsers, en die natuurlijk een hart voor schaatsen heeft. Met trots kunnen wij nu meedelen dat Manon Spruit deze rol zal vervullen. De 25-jarige Nederlandse studeerde dit jaar af aan de Thomas More Hogeschool in Turnhout als bachelor in Sport en Bewegen. Daarnaast liep ze ook stage bij de KBSF en is ze het brein achter het Skills Attest, dat onze schaatsclubs nu kunnen gebruiken om hun jonge atleten te leren schaatsen. Verder heeft ze ook haar eigen bedrijf Spruit Sportcoaching en begeleidde ze Sandrine en Stien toen zij in de schaatsbubbel zaten.
 
Manon zal voornamelijk instaan voor de begeleiding van de junioren, ofwel Jong België, de nieuwe term voor de nationale selectie langebaan bij de junioren. “Persoonlijk kijk ik er enorm naar uit om met deze groep talentvolle en ambitieuze sporters aan de slag te gaan en samen met de sporter hun sportieve droom te gaan najagen. Het is een prachtige uitdaging om de juniorenwerking binnen het langebaanschaatsen naar een hoger niveau te helpen tillen en samen te bouwen aan het groter maken van de Belgische schaatssport.”
 
Naast Jong België, die samen met Manon naar de Junior World Cups en het WK Junioren in Innsbruck zal werken, komt er dit seizoen ook een talentpool. Daar kunnen schaatsers voor een deel gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van Jong België om zo meer doorstroom naar de nationale juniorenselectie te stimuleren, maar ook om jonge, beloftevolle schaatsers (eventueel ook uit het skeeleren of shorttrack) meer trainingsfaciliteiten te bieden en op die manier meer sporters in België aan het langebaanschaatsen te krijgen.
 
De KBSF bedankt voorganger Sven Niemans voor zijn enorme inzet de afgelopen acht jaar in het Belgische langebaanschaatsen.
 
 
AD