Loena aan de start van WK kunstschaatsen in Montpellier

22/03/2022

Morgen start het WK Kunstschaatsen voor solisten, paren en ijsdansers in Montpellier. Onze enige Belgische deelneemster, Loena Hendrickx, heeft er al twee trainingsdagen opzitten op het Franse ijs en komt morgen als laatste van de 33 deelneemsters (om 15u49 om precies te zijn) aan de start van haar korte kür.

Net als bij andere ISU-wedstrijden, zijn de Russische en Wit-Russische atleten uitgesloten, wat natuurlijk heel wat kansen creëert voor onze landgenote. Anderzijds liet Loena bij Sporza vorige week optekenen dat ze haar verwachtingen wat zou moeten bijstellen. Ze kwam twee weken geleden ten val op een training en liep daarbij een spierscheurtje op in haar bovenbeen, waardoor haar verdere voorbereiding op het WK niet helemaal optimaal verliep.

We wensen Loena alvast heel veel succes. Je kan alles live meevolgen via de livestream op het YouTubekanaal van de ISU. Haar korte kür kan je hier volgen, haar vrije kür wordt hier uitgezonden. Het afsluitende kunstschaatsgala volgen? Dat kan dan weer via deze link.

Foto: Ripa

AD