KBSF zet in op veiligheid: profiteer mee!

10/01/2021
Begin december werden we op een zeer onaangename wijze geconfronteerd met de risico's die onze mooie en geliefde shorttracksport met zich meebrengt. Tijdens de training van het nationaal team in Hasselt kwamen twee rijders zwaar ten val, met de nodige zware verwondingen en blessures als gevolg. Mede door inzet van de coaches, medeschaatsers en het ijsbaanpersoneel kon erger worden voorkomen. 
 
Omdat de veiligheid van onze sporters primeert, heeft de Raad van Bestuur van de KBSF de volgende initiatieven genomen om ALLE sporters op een zo veilig mogelijke manier hun sport te kunnen uitoefenen.
 
Snijvaste onderpakken aan een zeer scherpe prijs
Zwart snijvast pak Bioracer
 
In samenwerking met onze kledingsponsor Bioracer kunnen we een zeer mooie prijs aanbieden op de aanschaf van snijvaste onderpakken (klasse 2). Deze pakken worden door Bioracer aangeboden aan leden van de KBSF voor € 210,- . Daarnaast heeft de RvB van de KBSF beslist dat ze, om deze actie te stimuleren, € 25,- zal meebetalen aan elk snijvast onderpak voor haar leden. Dit betekent dat een lid van de KBSF voor slechts € 185,- een snijvast onderpak kan aankopen.  Bestellen kan via de speciale KBSF-Bioracer webshoplink, die te verkrijgen is bij je club.
 
 
Aanschaf professionele EHBO-rugzak voor topsport en clubevenementen
 
EHBO-rugzak
De KBSF zal twee professionele EHBO-rugzakken aanschaffen om in geval van een incident direct de juiste hulpmiddelen ter beschikking te hebben. Eén van deze rugzakken zal beschikbaar zijn op de trainingen van het nationaal team in Hasselt, de andere zal voor trainingsstages en of evenementen van de clubs en/of trainingsgroepen beschikbaar zijn bij de KBSF. Deze rugzakken zullen speciaal voor de shorttracksport uitgerust worden met extra wondcompressen. Een club die voor een activiteit gebruik wenst te maken van deze professionele EHBO-rugzak, kan deze aanvragen via shorttrack@kbsf.be.  
 
 
Naast deze twee initiatieven zijn we ook zeer blij met de investering van Sport Vlaanderen Hasselt om de padding voor de main crashzone te upgraden naar een dikte van 60 cm. Dit geeft voor de leden van het nationaal team en het project Be Gold de mogelijkheid om in veilige omstandigheden te trainen. Daarnaast zal de padding ook dienen om veilige omstandigheden te kunnen realiseren bij wedstrijden die daar georganiseerd worden. Hiermee is Hasselt, na Gent, de tweede ijsbaan die over padding van 60 cm beschikt voor de main crashzone.