Jason Suttels scherpt juniorenrecords aan

29/10/2019
Afgelopen weekend rondde het Belgisch langebaanteam hun trainingskamp in Inzell (Duitsland) opnieuw af met een internationale wedstrijd over drie dagen. Na de uitstekende prestaties van Stien Vanhoutte, Sandrine Tas, Mathias Vosté en Bart Swings de afgelopen weken, was het de beurt aan junior Jason Suttels (18, NLSV) om zich van zijn sterkste kant te laten zien.
 
Jason bewees dit weekend dat hij niet alleen op wieltjes bij de besten van de wereld hoort, maar sinds dit seizoen ook op het ijs zijn mannetje kan staan. Op zaterdag schaatste hij naar een nieuw nationaal juniorenrecord op de 3000m. Met een tijd van 4.00,30 zette hij het oude record van Jarno Schellekens (NLSV) ruim acht seconden scherper en finishte hij derde in een gemengde wedstrijd van junioren en senioren.
 
De trainingsweek had duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want op zondag werkte Jason de 1500m ook af in een nieuw Belgisch juniorenrecord. De tijd van 1.57,26 was goed voor een 21ste plaats. De overwinning ging naar Bart Swings, in een tijd van 1.48,20. De wedstrijd was een goede voorbereiding op de eerste wereldbeker voor junioren in Bjung (Noorwegen). Van 16 tot 17 november verdedigen Jason Suttels, Gijs Luijten (16, NLSV) en Fran Vanhoutte (16, LBSG) daar onze Belgische kleuren.