Geblesseerde Hanne en Stijn terug op het ijs

15/09/2021
Voor ons nationaal shorttrackteam zit de eerste (oefen)wedstrijd er al een tweetal weken op (hier kan je de resultaten terugvinden). Ondertussen zijn onze atleten veilig en wel teruggekeerd uit het Italiaanse Courmayeur. Voor zowel Stijn als Hanne Desmet was het echter een korte uitstap, zonder wedstrijd en zonder veel trainingen.
 
Beiden raakten in het begin van hun trainingskamp met team Nederland geblesseerd. Stijn kwam samen met Bram Steenaart ten val op dag één en werd meteen terug naar huis gestuurd. Daar moest hij herstellen van botschade aan het scheenbeen en zo weinig mogelijk druk uitoefenen op zijn knie, waarvan de meniscus licht beschadigd raakte. Voor Stijn stonden aanvankelijk enkel korte en lichte fietstochten op het programma. Maar sinds gisteren mag hij zich weer op het ijs wagen bij Nederland, al blijft het nog steeds rustig. “Het is de bedoeling om nog op te bouwen, om vanaf volgende week weer evenveel te doen als de rest van het team.” Stijn is vooral blij om weer te kunnen aansluiten en zegt dat de pijn goed meevalt. “De conditie heeft nog tijd nodig, maar het gevoel zit al snor.”
 
Hanne kwam op dag drie ongelukkig ten val en liep een hersenschudding op. Ook zij moest de resterende trainingen en wedstrijd links laten liggen. Ondertussen is de hoofdpijn grotendeels weggeëbd en mocht ook zij na groen licht van de medische staf het ijs in Heerenveen weer op. Al is het ook maar deeltijds en zolang haar lichaam het toelaat. We wensen beiden verder nog een spoedig herstel toe.
 
AD
 
Foto: Martin de Jong