Franse choreograaf Benoît Richaud geeft de final touch aan de küren van Vlaamse topschaatsers

23/11/2021

Vorige week kwam de Franse en internationaal geliefde choreograaf Benoît Richaud naar België om te werken met onze jonge talenten uit het kunstschaatsen. Een aantal schaatsers van het ontwikkelprogramma Kunstschaatsen van de Vlaamse Schaatsunie waaronder Lilou Remeysen, Denis Krouglov en Nina Pinzarrone, kregen de kans samen met hun coaches te werken met de Franse coach Benoît. Tijdens de vier dagen dat Richaud hier was werd er hard gewerkt op de bestaande choreo’s, skating skills en body movement.

Voor de schaatsers was het een ideale voorbereiding voor het Belgisch kampioenschap dat plaats vond net na de schaatsstage van Benoît. ‘Dat het Belgisch zo kortbij was, was goed zodat zijn verbeteringen nog goed zichtbaar waren en fris in de schaatsers hun geheugen’ zei coach Ansje Bocklandt over de leerrijke visite van de Franse choreograaf.

Richaud is een zeer getalenteerde coach op verschillende vlakken en heeft doorheen zijn carrière al voor verschillende topschaatsers choreografieën in elkaar gestoken. Waarom zoveel schaatsers en coaches vertrouwen in Benoît is omdat hij vernieuwend en vooruitstrevend is in het kunstschaatsen. Dankzij deze skills is hij een choreograaf die heel andere küren kan opbouwen waardoor de schaatsers uitblinken met een originele choreo.

 

foto: coach Benoît Richaud met schaatsers Lilou Remeysen, Nina Pinzarrone en Denis Krouglov.