Eerste KNSB Cup van het seizoen

26/09/2020

Na de massastartwedstrijd van gisteren was Heerenveen opnieuw gaststad voor de seizoensopener voor de shorttrackers. Vandaag stond de eerste KNSB Cup op het programma. Dat is een wedstrijdenreeks waarbij de schaatsers ingedeeld worden op niveau in plaats van op leeftijd. Zo belanden de atleten van verschillende leeftijden en geslachten in dezelfde divisie. Vandaag stond de 1000m en de 3000m aflossing op het programma.

Vier Belgen kwamen vandaag aan de start. Fré Van Damme (15, BSC) mocht de spits afbijten in het ochtendprogramma. In de aflossing sprintte het team van Fré naar winst. Hun tijd van 4.37,465 was overigens de derde snelste tijd van alle teams uit het ochtendprogramma. Op de 1000m in de C-divisie schaatste Fré naar een vijftiende plaats met een mooi nieuw persoonlijk record van 1.35,874. In het middagprogramma kwamen de drie andere shorttrackers in actie. Eerst werd de aflossingswedstrijd afgewerkt. Met een mooi inhaalmanoeuvre verzekerde Stijn Desmet (22, IRTA) zijn team van de winst, maar hun groep werd na afloop bestraft met een penalty. In het team van Warre Van Damme (17, BSC) kwam hun vierde man niet opdagen en mocht Warre en zijn team jammer genoeg niet aan de start verschijnen. Op de 1000m in de B-divisie gaven Warre Van Damme en Warre Noiron (15, IRTA) het beste van zichzelf. De oudste van de twee Warres behaalde een mooie tweede plaats, terwijl de jongste Warre de negentiende plek in het klassement bezette. In de A-divisie sloot Stijn de dag af met winst in iedere rit, inclusief de A-finale.

Het was een goede dag voor de Belgen in Heerenveen. Ze blikken tevreden terug op hun prestaties van vandaag en genoten ervan om eindelijk nog eens een wedstrijd te kunnen schaatsen. Hopelijk volgen er nog veel van die dagen.

AD