Belgische Kampioenschappen 2021 geannuleerd

05/02/2021
De coronapandemie heeft ons normale leven behoorlijk op z'n kop gezet, ook ons schaatsseizoen heeft voor velen slechts enkele weken geduurd. Waar we samen uitkeken naar herstel van de coronacijfers, met heropening van de ijsbanen tot gevolg, moeten we constateren dat er momenteel weinig tot geen verbetering is in de situatie rondom de COVID pandemie. 
 
De diverse inperkingen van reisbewegingen en competitieve sportbeoefening door lokale en nationale overheden hebben de Raad van Bestuur van de KBSF doen beslissen de Belgische Kampioenschappen Langebaan op 6 en 7 maart 2021 in Eindhoven, en de Belgische Kampioenschappen Shorttrack op 13 en 14 maart in Hasselt te annuleren.
 
We zijn van mening dat het niet aangewezen is om op dit moment de beperkte groepen schaatsers die nog actief zijn vanuit verschillende bubbels samen te brengen. Daarnaast zijn er heel veel sporters die zelfs niet in de mogelijkheid zijn om deel te kunnen nemen, dan wel zich op een juiste wijze voor te bereiden. 
 
De KBSF zal alles in het werk stellen om nog in 2021, echter in het volgende schaatsseizoen, een volwaardig Nationaal Kampioenschap in beide disciplines te voorzien. We houden u hiervan op de hoogte.
 
Stay safe en hopelijk tot snel op één van de ijsbanen!
 
Foto: Bioracer