Belgische kampioenen solo kunstschaatsen 2023 zijn gekend

20/11/2022

Het Belgisch Kampioenschap kunstschaatsen voor 2023 werd afgelopen vrijdag en zaterdag gehouden in het Ice Skating Center in Mechelen. In totaal zouden 74 deelnemers voor de nationale titels strijden in vijf verschillende leeftijdscategorieën.

Op vrijdag stonden de korte küren op het programma vanaf de categorie Advanced Novice. Bij deze categorie stonden Lilou Remeysen (ASW) bij de meisjes en Robbe De Vos (IDA) bij de jongens aan de leiding na de korte kür. Bij de junioren waren Guilia Castorini (IDA) bij de dames en Denis Krouglov (KHM) bij de heren het sterkst in dit eerste nummer – al is dat bij deze laatste weinig verrassend als enige junior heer in België. In de categorie Senior dames sprokkelde Loena Hendrickx (NOT) de meeste punten bijeen in de tussenstand.

Zaterdag werden tot slot de vrije küren geschaatst, deze keer stonden ook de jongste categorieën mee op het ijs. Zo werden Britt Lepoeter (IDA) en Yann Feitz (KPL) gekroond tot de nieuwe nationale kampioenen in de categorie Basic Novice. Het podium werd bij de meisjes BNO verder aangevuld met Shanell Slaets (HSK) en Rani Geniets (GSK), die respectievelijk zilver en brons pakten. Bij de Intermediate Novice meisjes eindigde Josephine Shore (KHM) voor Dot Bervoets (ASW) en Lise Stroeckx (DSH). Mohammed Aamara (KHM) was dan weer de beste bij de jongens. Hij sprokkelde meer punten dan zijn tegenstander Helios Liessens-Dujardin (IDA). In de categorie Advanced Novice bleven Lilou en Robbe aan de leiding staan na de vrije kür en ook zij zijn de nieuwe Belgische kampioenen in hun leeftijdscategorie. Lilou had meer punten achter haar naam staan dan Nena Bastiaenen (HSK) en June Suy (ASW). Bij de jongens bleef Robbe voor Leander Gabriel (KHL). Ook bij de Junioren en Senioren veranderde er weinig na de puntenverdeling voor de “free program”. Denis mag de titel van nationaal kampioen een jaar lang dragen. Daarnaast eindigde Guilia voor haar clubgenoten van IDA, de zussen Charlotte en Jolien Jennes. Loena slaagde er dan weer in om enkel Jade Hovine (AXE) achter zich te houden. Proficiat aan alle kampioenen en deelnemers! De volledige resultatenlijst kan je raadplegen op de website van de KBKF.

Foto: IDA

AD