6d sports nutrition battle

07/11/2020
 
De VLSU lanceert een battle waarin snelschaatsers en kunstschaatsers het tegen elkaar opnemen via verschillende challenges. Op die manier kunnen de schaatsers hun grenzen thuis verleggen. Ga de uitdaging aan en maak kans op een 6d sports nutrition-pakket.
 
De eerste challenge werd enige tijd geleden in de snelschaatswereld gelanceerd door de Canadese shorttracker en langebaanschaatsers Olivier Jean. Onder andere Joey Mantia probeerde de challenge ook al uit. Deze challenge is bedoeld voor de kunstschaatsers. Voor deze uitdaging heb je drie tennisballen nodig. Het doel is om zoveel mogelijk 'updowns' te doen, waarbij je voet net de grond tikt zonder dat de tennisballen op de grond vallen. Shorttrackster Alexandra Danneel demonstreert de oefening in deze video
 
De tweede challenge is bedoeld voor de snelschaatsers (shorttrackers en langebaanschaatsers). Het doel is om zoveel mogelijk draaisprongen na elkaar te maken, zonder dat je daarbij stopt tussendoor. Een draaisprong is een sprong waarbij je volledig om je as draait (360° per sprong). Daarnaast moet je ook binnen een ruimte van 1m² blijven. Kunstschaatser Amber de Maesschalck doet het voor in deze video.
 
Wil je dus kans maken op een 6d sports nutrition-pakket? Ga dan de uitdaging aan! Kunstschaatsers nemen deel aan challenge 1 en snelschaatsers aan challenge 2. Post je filmpje op Instagram, tag @vlaamse_schaatsunie en gebruik de hashtag #6dsportsnutritionbattle zodat de jury de battle kan meevolgen en de deelnemers kan terugvinden. De kunstschaatser die in challenge 1, en de snelschaatsers in challenge 2, die de hoogste score behalen, winnen elk een 6d sports nutrition-pakket.
 
Op 18 november wordt op de website en de social media van de VLSU het volgende bekend gemaakt:
  • De hoogste score van een kunstschaatser op challenge 1
  • De hoogste score van een snelschaatser op challenge 2
  • Totaal van alle kunstschaatsers op challenge 1
  • Totaal van alle snelschaatsers op challenge 2

Heel veel succes en veel plezier!